ببخشید اینها حاجی فیروز نیستند بلکه دنبال یک لقمه نان شب هستند
حاجی فیروز نماد فرهنگ ایران و نوید بخش آمدن سال نو است. همانطور که بابا نوئل نماد فرهنگ غرب و نشانه فرارسیدن سال نو میلادی است. ولی فرق معامله در این است که نماد ما گدایی می کند! ولی نماد آنها هدیه می دهد
با نزدیک شدن سال نو مسیحی بابا نوئلها در جاهایی مثل مراکز خرید حاضر شده و در ازای هر عکسی که بچهها با آنها میاندازند مبلغی دریافت میکنند. در واقع یک نوع کاسبی به راه میاندازند. همهٔ بابا نوئلها هدیه مجانی به کسی نمیدهند. به نظر من نمادی از نوروز که میتوان آن را با بابا نوئل مقایسه کرد، شخصیتی به نام عمو نوروز هست که فکر میکنم تقریبا از یادها رفته. به هر حال حاجی فیروزها هم میتوانند به همان شکل کمی با کلاس تر عمل کنند، ولی این حاجی فیروزا همان کسانی هستند که برای یک لقمه نان در تمام طول سال سر چهار راهها به کارهای مختلف مشغول هستند و نزدیک نوروز برای اندکی در آمد به این کار رو میآورند. اگر در سیاست حکومت فعلی، ایران ستیزی و به خصوص نوروز ستیزی وجود نداشت حتما این امور هم سر و سامان بهتری میگرفت.
با نزدیک شدن سال نو مسیحی بابا نوئلها در جاهایی مثل مراکز خرید حاضر شده و در ازای هر عکسی که بچهها با آنها میاندازند مبلغی دریافت میکنند. در واقع یک نوع کاسبی به راه میاندازند. همهٔ بابا نوئلها هدیه مجانی به کسی نمیدهند.
ReplyDeleteبه نظر من نمادی از نوروز که میتوان آن را با بابا نوئل مقایسه کرد، شخصیتی به نام عمو نوروز هست که فکر میکنم تقریبا از یادها رفته.
به هر حال حاجی فیروزها هم میتوانند به همان شکل کمی با کلاس تر عمل کنند، ولی این حاجی فیروزا همان کسانی هستند که برای یک لقمه نان در تمام طول سال سر چهار راهها به کارهای مختلف مشغول هستند و نزدیک نوروز برای اندکی در آمد به این کار رو میآورند.
اگر در سیاست حکومت فعلی، ایران ستیزی و به خصوص نوروز ستیزی وجود نداشت حتما این امور هم سر و سامان بهتری میگرفت.